Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση για τους ΠΕ78

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ σχετικά με τους συναδέλφους ΠΕ78

 Σύμφωνα με την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για την Γενική Αγωγή, οι απόφοιτοι του τμήματος ΕΚΠ του ΠΑ.ΜΑΚ. (παιδαγωγοί ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) "βαφτίζονται" Κοινωνιολόγοι (παρόλο που  στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ΕΚΠ του ΠΑΜΑΚ, υπάρχει μόνο ένα μάθημα Κοινωνιολογίας) στερώντας στους πραγματικούς Κοινωνικούς Επιστήμονες να διδάσκουν τα μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου.  
Πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία!
Πλέον διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον του συνόλου αναπληρωτών και μονίμων του κλάδου ΠΕ78 καθώς ως γνωστό σύμφωνα με τον νόμο 3794/2009 αρ. 39 παρ.2γ δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους του ΠΕ71 παράλληλα να εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ10 Κοινωνιολόγων νυν  ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (Ειδικής / Γενικής) , χωρίς καμία επιστημονική και παιδαγωγική τεκμηρίωση. Μία απλή ανάγνωση του προγράμματος σπουδών καθώς και των αναλυτικών προγραμμάτων τους δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτή την ένταξη γιατί δεν υπάρχει καμία συνάφεια με τις κοινωνικές επιστήμες.
Τα ερωτήματα που εγείρονται με αυτή τη στάση της Ηγεσίας του Υπουργείου πολλά!
·         Πώς μπορεί στα πλαίσια του διαλόγου και της καλής συνεργασίας Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ να βασιστεί σε υποσχέσεις και δεσμεύσεις, όταν αυτές δεν γίνονται ΠΡΑΞΗ;
·         Συνεχίζει η ηγεσία του Υπουργείου να αναγνωρίζει την αδικία που υφίσταται ο κλάδος ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) κι αν ναι, πώς σκοπεύει να το επιλύσει;
·         Για ποιο λόγο η ηγεσία δεν επέλυσε με νομοθετική ρύθμιση το μείζον αυτό πρόβλημα, καθώς υπήρξε απεριόριστος χρόνος για την επίλυσή του; Αν αυτό έγινε εκ παραδρομής ή από βιασύνη για την έκδοση της Προκήρυξης, ενδεχομένως για επικοινωνιακούς λόγους, πιστεύουμε πως υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τη λύση του προβλήματος έως και την έναρξη υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση!
Το Υπουργείο  εξόφθαλμα και προκλητικά καταπατά τα δικαιώματα  1700 μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 78, 1447 εκπαιδευτικών ΠΕ78 Γενικής Αγωγής και 250 εκπαιδευτικών ΠΕ78 Ειδικής Αγωγής και των οικογενειών τους.
Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου έστω και την ύστατη στιγμή άμεση νομοθετική ρύθμιση- τροπολογία που θα αποκλείει τους αποφοίτους Ε.Κ.Π (ΠΕ71) του ΠΑ.ΜΑΚ. από τον κλάδο ΠΕ78 και παράλληλα, άμεση ανακοινοποίηση του ΦΕΚ της Προκήρυξης με την αφαίρεση του συγκεκριμένου τμήματος από τον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών).