Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΥΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην»

 

Οι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ» που χρόνια παίζουν – χωρίς βέβαια επιτυχία και χωρίς να μπορούν να ξεγελάσουν πια κανένα − το ρόλο των μεγάλων αγωνιστών, ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή ενόψει των εκλογών για τα υπηρεσιακά  συμβούλια θα έπαιζαν και το ρόλο των αγανακτισμένων και εντέλει θα εστρέφοντο και κατά της ΔΑΚΕ. Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε – όπως όλος ο ελληνικός λαός άλλωστε κάνει – ότι το ΠΑΜΕ πού και πού παίζει καλά το ρόλο του και εμείς λέγαμε ότι μάλλον έχουν ταλέντο. Για παράδειγμα με μεγάλη επιτυχία οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και με πλήρη εξοπλισμό απέτρεψαν την εισβολή των αγανακτισμένων εκείνης της εποχής στη Βουλή την ώρα που συνεδρίαζε.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση το προεκλογικό θεατράκι των «εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ» δεν πείθει ότι μπορούν να παίξουν κάποιο σοβαρό ρόλο. Θα μπορούσαν βέβαια να ψυχαγωγήσουν για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά στην τελευταία πράξη της πρόσφατης ανακοίνωσής τους απογοητεύουν εντελώς το κοινό, καθώς την ώρα που παίζουν το ρόλο τους, έχουν το νου τους αλλού, όπως φαίνεται προς το τέλος της πρόσφατης ανακοίνωσής τους (1/10/2016): «μπροστά στις κάλπες για ΠΥΣΔΕ και ΕΛΜΕ ρίξτε μαύρο στον κυβερνητικό συνδικαλισμό… ψήφο στο ΠΑΜΕ». Δηλαδή, στο τέλος της προεκλογικής θεατρικής τους παράστασης, δηλαδή στην ανακοίνωσή τους, δεν πρόσεξαν και τους έπεσαν οι μάσκες.

Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καταγγελίες που έγιναν από το συνάδελφο του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης 29/9 στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ - ενώ ο συνάδελφος του ΠΑΜΕ είχε πάρει αναρρωτική άδεια εκείνη την ημέρα από το σχολείο του που είχε πρωινή βάρδια - δεν ισχύουν σε καμία απολύτως περίπτωση. Αν βρει χρόνο ο καλός ΠΑΜίτης συνάδελφος να δημοσιεύσει όλο το έγγραφο με αρ. πρ. 356/6-9-2016 από το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωση των «εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ» μόνο μία σειρά, διαστρεβλώνοντάς το απόλυτα, καθώς στη συνεχεία του εγγράφου αναφέρεται ότι ο ΔΑΚίτης Διευθυντής θα διαβιβάσει το αίτημα στη ΔΔΕ – ΠΔΕ, όπως και έγινε άμεσα. Το έγγραφο με αυτό το αίτημα το υπέγραφαν 11 συνάδελφοι και ο ίδιος ο ΔΑΚίτης διευθυντής. Όλα αυτά βέβαια τα αποκρύπτουν. Μιλάμε για το ίδιο έγγραφο (356/6-9-2016) από το οποίο ο ψευτράκος  ΠΑΜίτης από 40 γραμμές κείμενο επέλεξε μία…  Η διαβίβαση του αιτήματος προς τη ΔΔΕ και την ΠΔΕ έγινε πάλι από το ΔΑΚίτη διευθυντή την Παρασκευή 30-9-2016 με το υπ. αρ. 423/30-9-2016 έγγραφο. Τώρα, πώς γίνεται να βγάζουν καταγγελία οι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ» στη 1/10/2016 ότι ο ΔΑΚίτης διευθυντής αρνείται να στείλει το έγγραφο με το σχετικό αίτημα στη ΔΔΕ, είναι θέμα που πρέπει να το δουν ειδικοί κριτικοί θεάτρου ή άλλου είδους ειδικοί. Ερώτημα: Μήπως ο συνάδελφος του ΠΑΜΕ ήταν άρρωστος και την Παρασκευή 30/9 και δεν πήρε είδηση; Απάντηση: Ναι, ήταν άρρωστος και την Παρασκευή και είχε πάρει άδεια.

Συνάδελφοι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ», συνδικαλισμός με κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις δεν γίνεται.  

Μακάρι η Διοίκηση να εγκρίνει την ίδρυση των εργαστηρίων.

Αν αυτό συμβεί θα μειωθεί το διδακτικό ωράριο του υπευθύνων εργαστηρίων κατά δύο ώρες και συγκεκριμένα δύο ώρες στους παρακάτω τομείς: δύο ώρες του ηλεκτρολόγου, δύο ώρες του μηχανολόγου, δύο ώρες του οικονομολόγου, δύο ώρες του νοσηλευτή και δύο ώρες του εκπ/κού εφαρμοσμένων τεχνών. Όμως, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους αυτών των τομέων, που ελπίζουμε να δημιουργηθούν τα εργαστήριά τους, έχουν 18 ώρες υποχρεωτικό ωράριο. Άρα δεν θα μειωθεί το διδακτικό τους ωράριο με βάση τη σχετική νομοθεσία. Αλλά και να μειωθεί  το ωράριο σε κάποιους από αυτούς, θα έπαιρναν για κάθε έναν από αυτούς τους εκπαιδευτικούς διαφορετικών τομέων αναπληρωτή για δύο ώρες; Δηλαδή ο αναπληρωτής θα ήταν και ηλεκτρολόγος και μηχανολόγος και νοσηλευτής και οικονομολόγος και εφαρμοσμένων τεχνών, όπως μας τα λένε οι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ»; Είναι προφανές ότι πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.

Είναι επίσης προφανές ότι σε περίπτωση που θα αναγνωριστούν τα εργαστήρια –μακάρι – η Διεύθυνση θα διαθέσει για συμπλήρωση ωραρίου (δύο ώρες) συναδέλφους των παραπάνω ειδικοτήτων που γνωρίζουμε ότι πλεονάζουν. Υποχρεωνόμαστε να αναφέρουμε τα παραπάνω, διότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πρόσληψης αναπληρωτή. Να αφήσει λοιπόν τα κλαψουρίσματα και την δήθεν έγνοια ο ψευτράκος ΠΑΜίτης και οι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ» ότι «το σχολείο θα χρειαστεί αναπληρωτή» και ότι ο ΔΑΚίτης διευθυντής «δεν θέλει να βρει δουλειά ένας συνάδελφος για ένα χρόνο». Μόνο λύπη προκαλεί το κατάντημα αυτών που γράφουν τέτοιες ανακρίβειες.

Διερωτώμεθα τέτοια πρεμούρα έχουν οι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ» ενόψει των εκλογών για ΠΥΣΔΕ και ΕΛΜΕ και παίρνουν σοβαρά τον ψευτράκο συνάδελφο που για πάνω από πέντε χρόνια εργάζεται σε αυτό το ΕΙΔΙΚΟ Επαγγελματικό σχολείο (πρώην ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής) ως Ηλεκτρολόγος στο άτυπο εργαστήριο που διδάσκονται μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δεν είχε νοιαστεί να βάλει, όχι στο σχολείο κεντρικά, αλλά ούτε και στο εργαστήριο της ηλεκτρολογίας «ρελέ ασφαλείας»; Για να μπει «ρελέ ασφαλείας» για όλο το σχολείο και ειδικό αντι-ηλεκτροπληξιακό πάτωμα για το άτυπο εργαστήριο ηλεκτρολογίας μερίμνησε ο ΔΑΚίτης Διευθυντής, όταν ανέλαβε με τη ψήφο των συναδέλφων(με ποσοστό σχεδόν 100%) τη διοίκηση του σχολείου.

Οι συνάδελφοι «εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ» να έχουν σαφή εικόνα των πραγμάτων πριν βγάλουν προσβλητικές ανακοινώσεις κατά συναδέλφων και ας μην τους τυφλώνει το πάθος του προεκλογικού αγώνα. Ας πάψουν, πάντως, να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα με ανοησίες.

Οψόμεθα…

 

 

 

 

Από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Α' Αχαΐας

 http://dakedeachaias.blogspot.gr