Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσίευμα για τις θέσεις της ΔΑΚΕ ΔΕ στην εφημερίδα Πελοπόννησος του Σαββάτου 7-12-2013

7/12/2013

                                                    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Η παράταξη της ΔΑΚΕ καθηγητών πιστεύει στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους, πράγμα που για την εκπαίδευση σημαίνει ότι πρέπει να έχει δημόσιο και εθνικό χαρακτήρα, σημαίνει αναβάθμιση της θέσης του εκπαιδευτικού, στήριξη των μαθητών και κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών, δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και πολιτείας και κλίματος συναίνεσης. Ανασυγκρότηση σημαίνει αλλαγές στην εκπαίδευση με σχεδιασμό και ευαισθησία και όχι προχειρότητα και με γνώμονα την ποιοτικότερη και αποδοτικότερη παροχή παιδείας, σημαίνει αξιολόγηση των πάντων (δομών και προσώπων) αλλά με στόχο την βελτίωσή τους.

Δεν είναι λύση απλώς το δημόσιο να στοιχίζει λιγότερο. Η αναγκαία περιστολή δαπανών στο δημόσιο δεν μπορεί να εστιάζεται και μάλιστα άκριτα στους τομείς στήριξης εκατομμυρίων Ελλήνων: στην υγεία και την παιδεία. Στόχος πρέπει να είναι η δημόσια παιδεία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της χώρας. Άρα χρειάζεται πραγματικός εξορθολογισμός κι όχι κατεδαφιστικές πρακτικές που επιβάλλει η τρόικα.

Διεκδικούμε νοικοκύρεμα στο χάος και την αβεβαιότητα των αλλεπαλλήλων αλλαγών στα υπηρεσιακά μας θέματα. Ο εκπαιδευτικός είναι ανάγκη να αισθανθεί ως εργαζόμενος ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό μέσα από ένα σταθερό εργασιακό πλαίσιο. Έτσι, και η εκπαιδευτική διαδικασία θα προχωρά απρόσκοπτα, χωρίς τα εμπόδια που δημιουργεί η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και της πρόσληψης των αναγκαίων αναπληρωτών.

Πρωταρχικό αίτημα είναι η επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς ούτε περισσεύουν, ούτε έχουν αξιολογηθεί αλλά αντίθετα είναι απαραίτητοι στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Πιστεύουμε στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Πιστεύουμε στην ανάγκη ενότητας και σύνθεσης τόσο μέσα στο σωματείο όσο και στην ελληνική κοινωνία, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας. Σε αυτές τις ώρες της κρίσης χρειάζεται αγωνιστικότητα αλλά και σύνεση. Διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων υποσχόμενοι και τα δύο.

 

 

Από την Τ.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαϊας.