Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για τις διαθέσεις εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ για κάλυψη διοικητικών αναγκών

ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ
    Πάτρα, 4/9/2016

 Ανακοίνωση για τις διαθέσεις εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ για κάλυψη διοικητικών αναγκών


Με το υπ’ αρ. 11023/ 30-8-2016 έγγραφό της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αχαΐας καλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διατεθούν για κάλυψη διοικητικών αναγκών της ΔΔΕ, να υποβάλουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος.
Είναι όμως γνωστό ότι μόλις ένα μήνα πιο πριν ο υπουργός Παιδείας προχώρησε σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων ΑΠΥΣΔΕ. Ενώ όμως η πρόταση προς τον Υπουργό περιελάμβανε με σειρά κατάταξης 32 εκπαιδευτικούς προς απόσπαση, ο Υπουργός με την υπ’ αρ. 125845/Ε2/28-7-2016 απόφασή του πραγματοποίησε μόλις 7 αποσπάσεις.
Είναι προφανές ότι ο υπουργός Παιδείας στην προσπάθειά του να δείξει στην κοινωνία ότι δεν αποσπά εκπαιδευτικούς από τα σχολεία σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης, όπως έκαναν οι «κακοί» προηγούμενοι υπουργοί, απέσπασε ελάχιστους εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση, τόσους που δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τη λειτουργία της. Καμιά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 120 σχολικές μονάδες, ελάχιστους διοικητικούς υπαλλήλους και περίπου 2.500 εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να λειτουργήσει με 7 αποσπάσεις. Αυτό υποχρεώνει την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει στην κάλυψη των πραγματικών ελλείψεών της με τη διάθεση εκπαιδευτικών.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και στις υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης δεν μπορούν να κρυφτούν. Ο υπουργός δεν μπορεί να αντιμετωπίζει επικοινωνιακά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις θέσεις της εκπαίδευσης. Η μη πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες διοίκησης, η καθυστέρηση στη διαδικασία των μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, η κουτοπόνηρη πολιτική του υπουργείου με τις ελάχιστες αποσπάσεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οδηγούν στην  αναγκαία αλλά εμβαλωματική λύση των διαθέσεων, λύση που μεταξύ άλλων ακυρώνει τα αρμόδια ΑΠΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αλήθεια, μήπως φοβάται ο υπουργός πως αν κάνει περισσότερες αποσπάσεις θα τον κατηγορήσουν στο μέλλον ότι χρησιμοποιεί τους καθηγητές «για να βγάζουν φωτοτυπίες», κατά την αμίμητη ρήση της κυρίας Διαμαντοπούλου; 
  
Από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας