Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΔΑΚΕ ΔΕ  A΄ ΑΧΑΪΑΣ    Πάτρα, 15/12/2015

  Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η ΔΑΚΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που και αυτήν τη φορά την στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς της τρεις έδρες στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με αυξημένα ποσοστά και ψήφους σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ θεωρεί ότι η επιτυχία της να εκλέξει τρεις εκπροσώπους στο νέο ΔΣ οφείλεται στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και που δεν χρησιμοποιεί τους συναδέλφους για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.
Η ΔΑΚΕ αισθάνεται ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί θεωρεί ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους συναδέλφους αφενός οι θέσεις της για τα συμφέροντα του κλάδου και τον τρόπο διεκδίκησής τους και αφετέρου ο τρόπος δράσης των εκπροσώπων της στο απερχόμενο ΔΣ.
Στο νέο ΔΣ οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν και πάλι για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους.
Προτεραιότητα είναι για εμάς μεταξύ άλλων η αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του τρίτου μνημονίου (ν. 4336/2015) για την εκπαίδευση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:  επικαιροποίηση ως τον Απρίλιο του 2016 της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συστήματος που εκπόνησε ο ΟΟΣΑ το 2011, περαιτέρω «εξορθολογισμό», δηλαδή μείωση, των τάξεων και των σχολείων, αποδοτικότητα και αυτονομία των δημόσιων εκπαιδευτικών μονάδων και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, ευθυγράμμιση του αριθμού διδακτικών ωρών καθώς και της αναλογίας μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018, δηλαδή αύξηση των ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Ήδη, σε συνέντευξή του στο Βήμα στις 11/10/2015 ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι «το θέμα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας...θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο», ότι προσβλέπει «στην εθελοντική βοήθεια» των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας. Μάλιστα, η βοήθεια αυτή «θα λειτουργήσει ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών». Επίσης, στο «Έθνος της Κυριακής» στις 6/12/2015, ο Αντ. Λιάκος, πρόεδρος της ελεγχόμενης από το ΣΥΡΙΖΑ επιτροπής εθνικού διαλόγου για την παιδεία που δημιούργησε ο Υπουργός Παιδείας, δήλωσε πως «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα είδος εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της τάξης, του σχολείου και των εκπαιδευτικών... Το σχολείο χρειάζεται την αξιολόγηση. Θα πρέπει ακόμα και οι ίδιοι οι μαθητές να αξιολογούν τους καθηγητές και τους εαυτούς τους».
Επιπλέον, προτεραιότητα για εμάς είναι η κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, η ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου με εθνικό και λαϊκό προσανατολισμό, η αποτροπή της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης (Γενικής και Επαγγελματικής), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου.

Αποτελέσματα εκλογών για το νέο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας (9/12/2015)

  ψήφισαν: 967
    ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
    ΔΑΚΕ
    ΕΚΠ/ΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    ΠΕΚ
έγκυρα:   934
   324 – 34,69%
  315 – 33,73%
 108 – 11,56%
  104 – 11,13%
 83 – 8,89%
έδρες ΔΣ: 7
           3
           3
         1
          -
        -

Η ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ, ενόψει των γιορτινών ημερών, σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα,
Καλή Πρωτοχρονιά και το Νέο Έτος να φέρει στον καθένα υγεία και ευτυχία.
                                                                                                                    
                                                                                                                   Από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ

                                                  http://dakedeachaias.blogspot.gr