Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ Αχαϊας


ΔΑΚΕ ΔΕ   Α΄ ΑΧΑΪΑΣ   Πάτρα, 13/11/2015

ΟΛΟΙ   ΠΑΡΟΝΤΕΣ   ΤΗΝ   ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΣΤΟ  3ο /  7ο   ΓΥΜΝΑΣΙΟ από  8:30 πμ  -  7:00 μμ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Συνάδελφοι,
το τρέχον έτος μετά από μια παρωδία διαπραγμάτευσης, δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα σουρεαλιστικό δημοψήφισμα, η χώρα έχει καταλήξει να υλοποιεί το σκληρότερο μνημόνιο, το οποίο έφερε η «για πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του τόπου. Ήδη ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα του μνημονίου. Το νέο αυτό μνημόνιο επιφέρει δραστική χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς προβλέπει συνεργασία με τον νεοφιλελεύθερο -για την μέχρι πρόσφατα αντιπολιτευόμενη αριστερά- ΟΟΣΑ, με στόχο την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, τον έλεγχο της αποδοτικότητας των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγησή τους, τον «εξορθολογισμό», δηλαδή τη μείωση τάξεων και σχολείων, την αύξηση του αριθμού των διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, τη «θέσπιση πλαισίου ποιότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη μαθητεία».
Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί και υλοποιεί και μια σειρά μέτρων που θίγουν τους εκπαιδευτικούς ως δημοσίους υπαλλήλους. Μπαίνει ταφόπλακα στο μέχρι τώρα υπάρχον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, πραγματοποιείται δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και δραστική μείωση των συντάξεων. Από την άλλη κυοφορείται ένα νέο «ενιαίο» μισθολόγιο για το Δημόσιο, το οποίο επειδή θα υλοποιηθεί «με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο», δεν πρόκειται να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του κλάδου μας, το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα, προωθείται σύστημα μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο. Τέλος, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί και υλοποιεί και άλλα μέτρα που μας θίγουν ως εργαζόμενους και πολίτες: αύξηση των φόρων, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ αντί της κατάργησης που υποσχόταν, απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας, μείωση των παροχών κοινωνικής πρόνοιας...
Όλα αυτά δείχνουν ότι η αριστερή κυβέρνηση αποφάσισε να υλοποιήσει τα πιο ακραία αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το τραγικό 2010, όταν η χώρα εισήλθε στην μνημονιακή περίοδο της ιστορίας της, μέχρι και το 2014 δεν υλοποιούσαν. Την ίδια στιγμή η αριστερή κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη, με ωμότητα και κυνισμό σε πράξεις που στο πρόσφατο παρελθόν ξόρκιζε. Οι  προηγούμενες μεγαλοστομίες της για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», για καταπολέμηση της διαφθοράς, για εξεύρεση «ισοδυνάμων» που θα καταργούσαν τα σκληρά μνημόνια και τα επαχθή κοινωνικά μέτρα, για δημιουργία «ανεξίθρησκης» διοίκησης χωρίς τις παλαιοκομματικές πρακτικές, μοιάζουν με κακόγουστη φάρσα. Έτσι αντί για «κούρεμα» χρέους, έχουμε «κούρεμα» μισθών, συντάξεων, μερισμάτων των συνταξιούχων, «κούρεμα» της ελπίδας για έξοδο από αυτήν την κατάσταση.
Απέναντι σε αυτήν την διαμορφωμένη κατάσταση πολλοί από αυτούς που μέχρι πρόσφατα «έσκιζαν μνημόνια», μιλούσαν για μνημονιακές «κυβερνήσεις Τσολάκογλου», για «μερκελιστές», απειλούσαν όσους ψήφιζαν μνημόνια ότι θα φύγουν με ελικόπτερα, έχουν συμβιβαστεί και εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Δεν είδαν τίποτα από τα προηγούμενα μέτρα, αλλά τα αποδέχονται «βάζοντας πλάτη» εκ του παρασκηνίου στην φιλικά προσκείμενη σε αυτούς κυβέρνηση. Δεν είδαν ούτε τις φετινές τραγικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, ούτε τον εμπαιγμό των αναπληρωτών το Σεπτέμβρη, ούτε το αυξημένο ωράριο εργασίας μας, ούτε την επερχόμενη αξιολόγηση, ούτε την υποχρηματοδότηση των σχολείων, ούτε τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Αντίθετα, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους μίλησαν για την «μεγάλη» ανάγκη απαλλαγής μαθητών από τα Θρησκευτικά και έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν τη γενοκτονία των Ποντίων.
Στη ΔΑΚΕ αποδείξαμε έμπρακτα ότι πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για τα συμφέροντα των καθηγητών. Τοποθετηθήκαμε και δράσαμε με γνώμονα τόσο τη στήριξη της δημόσιας εθνικής παιδείας μας όσο και την υπεράσπιση των όποιων δίκαιων κατακτήσεων είχε πετύχει ο κλάδος μας. Δεν χαράξαμε τη συνδικαλιστική μας τακτική σύμφωνα με τις πολιτικές επιδιώξεις κανενός κόμματος. Δεν μείναμε άφωνοι και αδρανείς μπροστά σε καμιά κυβέρνηση, όπως κάνει τώρα η αριστερή παράταξη που πρόσκειται στην κυβέρνηση, αναδεικνύοντας με την στάση της την υποταγή της σε κομματικές σκοπιμότητες. Παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις και στις αξίες μας. Η υπερψήφιση της ΔΑΚΕ σημαίνει στήριξη του αγώνα για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και για έναν μαχητικό, διεκδικητικό και υπεύθυνο συνδικαλισμό.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι στις εκλογές της Τετάρτης 9/12/2015 και να ψηφίσετε τη ΔΑΚΕ. Δεσμευόμαστε από τη μεριά μας ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε σας και στα προβλήματά σας. 
    Από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ Αχαΐας   http://dakedeachaias.blogspot.gr



                                 ΟΛΟΙ   ΠΑΡΟΝΤΕΣ   ΤΗΝ   ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015,
                   ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Σ. ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
             ΣΤΟ 3ο / 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟ   8:30π.μ  -  7:00μ.μ.
*Καμιά περικοπή στους μισθούς μας     ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
με το νέο μισθολόγιο 1 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΥΘΥΜΙΑ 25 ΡΟΥΣΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 26 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Εκπαιδευτικό μισθολόγιο 3 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 27 ΣΚΑΝΑΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4 ΒΕΝΕΡΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 28 ΣΠΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
*Ακώλυτη μισθολογική και  5 ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ 29 ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  βαθμολογική εξέλιξη 6 ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ 30 ΤΖΙΟΓΚΙΔΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ
7 ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 31 ΤΖΟΥΡΟΥΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
*Άμεση επανακατάταξη σε βαθμούς- 8 ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 32 ΤΣΕΓΓΕΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 κλιμάκια με βάση την προϋπηρεσία  9 ΚΑΡΔΑΜΑ ΜΑΡΙΑ 33 ΤΣΟΥΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 ΚΑΡΚΑΒΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 34 ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
*Όχι στη σύνδεση μισθού και  11 ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 35 ΦΥΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 αποδοτικότητας 12 ΚΟΡΔΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ 36 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13 ΚΟΥΜΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 37 ΧΑΙΡΙΚΑΚΗΣ  ΜΑΡΚΟΣ
*Όχι στη νέα αξιολόγηση 14 ΚΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 38 ΧΑΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15 ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΕΥΚΗ 39 ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
*Ουσιαστική επιμόρφωση των εκπ/κών  16 ΚΩΛΕΤΣΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 40 ΨΑΡΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
17 ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
*Ισότιμη -Αυτόνομη Επαγγελματική 18 ΛΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 Εκπ/ση λυκειακού επιπέδου 19 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20 ΝΙΚΟΛΟΒΙΕΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ               ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.
*Επαναφορά του προηγούμενου  21 ΠΑΝΙΤΣΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 1 ΛΑΓΙΟΥ ΖΩΗ
 διδακτικού ωραρίου των καθηγητών 22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 2 ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
23 ΠΙΤΣΙΟΥΓΚΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 3 ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
*Μονιμοποίηση των αναπληρωτών/    24 ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΘΕΑΝΩ 4 ΨΑΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους 
*Αναμόρφωση του θεσμικού &             *ΟΧΙ σε:         *ΌΧΙ στην                                   παράδοση των σχολείων                  στην τοπική αυτοδιοίκηση
 διοικητικού πλαισίου των Π.Π.Σ. _συγχωνεύσεις– καταργήσεις σχολείων
_υποχρηματοδότηση των σχολείων 
*Να φύγει η Τρόικα από τη χώρα 
        *ΟΧΙ  στην:
*Να ανατραπεί η φοροληστρική   _διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
  πολιτική της κυβέρνησης  _συνταξιοδοτική ανασφάλεια
                                 _υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης
                                     *Δημόσια  παιδεία με εθνικό και λαϊκό πρόσημο